Nieuwe banen door provinciale steun traumabehandeling

Het bedrijf SE Factory krijgt 18.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor de verbetering van de behandelkit voor slachtoffers met een trauma.
De productie daarvan moet de komende jaren zo'n tien extra banen opleveren.

EMDR

Mensen die een trauma hebben opgelopen, bijvoorbeeld door een ongeluk, seksueel geweld of ander geweld, kunnen behandeld worden met de zogeheten EMDR-therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).
Daarbij wordt het slachtoffer behandeld met prikkels, zoals geluiden, vinger- en oogbewegingen. Die hebben tot de doel de nare ervaring beter te verwerken. SE Factory heeft hiervoor een speciale behandelkit ontworpen.

Duurzaam

De vereterde behandelkit is uitgerust met moderne elektronica, besturing en materiaal. Daardoor is de EMDR-kit duurzamer, effectiever en heeft het een langere levensduur.
EMDR-therapie wordt steeds vaker in Nederland en het buitenland gebruikt bij traumaslachtoffers. Daardoor kan de omzet en daarmee het aantal banen toenemen.

MKB

De subsidie komt uit het tweede programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen, waarmee de provincie duurzaam ondernemen wil stimuleren. In totaal is 2,4 miljoen euro beschikbaar voor projecten.