Raad: koopzondag-affaire moet Paddepoel zelf oplossen

Wethouder Joost van Keulen van Groningen mag het aan de strijdende partijen in winkelcentrum Paddepoel zelf overlaten om de ruzie over zondagsopenstelling bij te leggen.
Het CDA kreeg in de gemeenteraad geen steun voor twee moties die de wethouder opdroegen zich met het conflict te bemoeien. De partij wilde dat Joost van Keulen desnoods de koopzondagen in het winkelcentrum zou verbieden.

Betreurt

De voltallige gemeenteraad betreurt de situatie in winkelcentrum Paddepoel, waarbij ondernemers die niet op zondag open willen boetes krijgen. Maar de meerderheid vertrouwt op de woorden van de wethouder dat de Vereniging van Eigenaren en de ondernemersvereniging het gesprek met de winkeliers willen aangaan.

Met klem

Van Keulen: 'Ze gaan praten met hun achterbannen over twee onderwerpen: het besturen vanuit draagvlak en de openingstijden. Ze willen rust en ruimte nu om tot consensus te komen. Ik verzoek u met klem hen dat te geven.'
Volgens Van Keulen worden de problemen veroorzaakt doordat sommige winkeliers zich niet vertegenwoordigd voelen door de Vereniging van Eigenaren en de ondernemersvereniging, die vinden dat het winkelcentrum op zondag open moet zijn.

Steviger optreden

Als de ondernemers het willen kan de gemeente bijdragen met 'expertise en eerdere ervaringen. Als er geen succesvolle uitkomst komt, dan ben ik bereid steviger op te treden.'
De toezegging vinger aan de pols te houden was voor de meerderheid van de raad voldoende.