Ouders zijn ongerust om gesloten fietstunnel

Ouders in Zuidbroek maken zich zorgen over de veiligheid van hun naar school fietsende kinderen. Die moeten vanaf volgende week naar Veendam rijden over de drukke Muntendammerweg.
Een naastgelegen fietstunneltje, waar de kinderen normaal gesproken doorheen fietsen, wordt afgesloten vanwege werkzaamheden.
De ouders Mariska Groeneveld en Peter Voskamp hebben geprobeerd contact te krijgen met de gemeente Menterwolde, maar die reageert niet.

Klagers kunnen reactie verwachten

Volgens de gemeente is er een aantal klachten binnengekomen over de afsluiting van het tunneltje. De meeste klagers hebben inmiddels een reactie van de gemeente gehad, maar nog niet iedereen is bereikt. Volgens Veenstra kunnen zij een dezer dagen een reactie verwachten.
Tijdens een live-uitzending van Radio Noord werd vrijdagmorgen het tunneltje al afgesloten. De werkzaamheden stonden pas vanaf maandag gepland. Na een felle uitval van Voskamp tegen de aannemer, besloot hij rechtsomkeert te maken.

'Fout van de aannemer'

Volgens wethouder Lian Veenstra gaat het incident om een fout van de aannnemer. Die mocht pas vanaf maandag van start gaan met de werkzaamheden, omdat er nog geen veiligheidsmaatregelen waren getroffen.
Dit weekend wordt er extra verlichting langs de weg geplaatst, gaat de maximumsnelheid op de weg omlaag en komen er verkeersregelaars. Veenstra erkent dat het een gevaarlijke weg is.