Ontspoort ProRail met uitspraak noordelijke plaatsnamen?

© ProRail
Een opvallend filmpje waarin ProRail de aanpassingen op het spoor tussen Groningen en Leeuwarden uitlegt. De klemtonen in de plaatsnamen worden namelijk niet op 'noordelijke wijze' uitgesproken.
Tenminste, dat is de mening van de redactie van RTV Noord. In het filmpje worden onder andere Zuidhorn en de Paterswoldseweg genoemd, maar in plaats van de klemtoon op de laatste lettergrepen te leggen, doet ProRail het nét even ietsje anders.
Luister (en huiver):

Volgende keer beter

ProRail geeft de fout toe en belooft beterschap. Mocht er in de toekomst opnieuw een filmpje worden gemaakt over trajecten in onze provincie, dan worden de plaatsnamen correct uitgesproken.
'Ik heb de animatie beluisterd en het valt mij ook op dat bepaalde locaties verkeerd worden uitgesproken. Gelukkig is het niet op een manier dat de locatie geheel niet duidelijk is, maar het ligt mij niet lekker in het gehoor', zegt een woordvoerder.

'Netjes en respectvol'

'Ik heb de verantwoordelijke collega's vermeld dat het netjes en respectvol is om in toekomstige berichtgeving er voor te zorgen dat de plaats- en straatnamen correct worden uitgesproken.'