Te laat verstuurde begroting van Haren is 'interne fout'

Het gemeentehuis van Haren
Het gemeentehuis van Haren © Henk Binnendijk/Groningen in Beeld
De raadsleden in Haren kregen de gemeentebegroting te laat toegestuurd door een interne fout. Dat laat griffier Onno de Vries van de gemeente Haren weten.
Dag te weinig 

Volgens de wet moeten raadsleden minimaal veertien dagen voor de besluitvorming de jaarlijkse gemeentebegroting ontvangen. In Haren kregen ze de begroting een dag te laat, waardoor ze dertien dagen de tijd hadden om de stukken door te nemen. De oppositiepartijen maakten daar bezwaar tegen.

Betreuren

De griffier betreurt de interne fout. 'Eerlijk gezegd hebben we geen moment aan die wettelijke veertien dagen gedacht. Intern hebben wij de afspraak dat we alle stukken tien dagen voor de behandeling versturen. Het moment van versturen wordt binnen de organisatie met meerdere mensen afgestemd. We hebben niet doorgehad dat we een dag te laat de begroting hebben verstuurd.' 

Rechtgezet

De, naar nu blijkt interne fout, is maandagavond direct al rechtgezet. De begrotingsvergadering is met twee dagen uitgesteld en wordt nu gehouden op woensdag 9 november. Daardoor hebben de raadsleden vijftien dagen de tijd om de begroting te bestuderen.

Lees ook: