Kira Dekker blaast Europese tour voortijdig af

Singer-songwriter Kira Dekker verschijnt niet op de laatste concerten van haar Europese tour. Die tour deed ze samen met de Britse zanger James Walker. Volgens de zangeres uit Bad Nieuweschans was er gedoe rond gemaakte afspraken met podia.
'Een paar locaties hebben niet betaald of zijn het contract niet nagekomen', zegt Dekker. Hierdoor liepen de muzikanten financiële schade op. Dekker en Walker traden de afgelopen vijf weken op in onder meer Engeland en Zwitserland.

Geld verdienen

Dekker besloot voortijdig naar huis te gaan, om kosten te drukken. Walker doet de laatste concerten in Oostenrijk en Duitsland in zijn eentje. De opbrengst hoeft hij dan niet met Dekker te delen. 'Dat gun ik hem', zegt ze.
De twee moeten nog kijken hoe ze de schade op de podia gaan verhalen.

Verbaasd

De singer-songwriter uit Bad Nieuweschans benadrukt dat het publiek tijdens de tour geweldig was, zelfs bij de podia die hun afspraken niet nakwamen. 'We hebben ons verbaasd over de positieve ervaring die we elke avond gehad hebben.'
Overigens gaan de laatste concerten van de tour in Groningen wel gewoon door. Op 10 november staan ze beiden op festival Let's Gro op de Grote Markt en een dag later in De Kast.

Lees ook: