Dertienjarige Beau schrijft spannende thriller

Ze is dertien jaar, zit in twee Havo en heeft een boek geschreven. Sinds deze week is de spannende thriller van Beau Mellema uit Finsterwolde via een online uitgever te koop. Het boek heet 'Rosa en de Tijgergodin' en is van kop tot kont zelf door de tiener in elkaar gezet.
Kinderdroom

'Het was echt een kinderdroom' giechelt Beau. 'Ik weet ongeveer vanaf mijn zesde dat ik schrijfster wil worden en wilde graag een boek schrijven. Nu ben ik dertien en weet hoe dat moet dus deed ik het'.

Alles zelf geregeld

De scholier vond op internet een uitgever en de deal was snel gemaakt. Hulp had ze niet nodig behalve van haar docent Nederlands. 'Ze heeft me een beetje geholpen met het nakijken zodat er geen fouten in het boek stonden toen ik het naar de uitgever stuurde. Daar ben ik heel erg blij mee'.

Apetrotse ouders

De ouders van Beau zijn apetrots op hun dochter. Vader Dennis Mellema: 'Ik was net zo hysterisch als mijn dochter toen ik hoorde dat haar boek ook echt uitgegeven werd. We hebben samen gesprongen van blijdschap in de keuken'.
Op aanvraag gedrukt
Het boek 'Rosa en de Tijdergodin' is alleen online te krijgen via Boekscout. 'Het wordt dus niet in een bepaalde oplage gedrukt' zegt haar vader. 'Mensen kunnen het boek bestellen en dan wordt het dus op aanvraag gedrukt'.

Komt er een tweede boek?
De voorbereidingen voor een tweede boek zijn al in volle gang. Wanneer dat boek af is weet ze nog niet 'maar dat het er komt is zeker' aldus de jonge schrijfster.