Vier FD Gazellen Awards voor Groningse bedrijven

© FD Gazelle Awards
Drie Groningse bedrijven zijn donderdagavond bekroond met een FD Gazellen Award. Dat is een jaarlijkse prijs van het Financieele Dagblad voor de snelst groeiende ondernemingen in Nederland.
In totaal kregen negentien Groningse bedrijven een award. Drie daarvan werden donderdagavond in Leeuwarden in het zonnetje gezet met een Gouden FD Gazellen Award, een vierde bedrijf kreeg een Zilveren FC Gazellen Award.
In de categorie kleine ondernemingen (met een omzet van honderdduizend tot twee miljoen euro) ging de eerste prijs naar VoIPGRID uit Groningen. Het telecombedrijf, dat actief is op de zakelijke markt, boekte de afgelopen drie boekjaren een omzetstijging van 1673 procent.
In de categorie middelgrote bedrijven (twee tot tien miljoen euro omzet) ging de Gouden FD Gazellen Award naar (online) juwelier Brandfield uit Groningen, dat 310 procent wist te groeien.
Bij de grote ondernemingen (tien miljoen euro omzet of meer) wist drankengroothandel Moving Spirits uit Groningen de hoogste prijs voor zich op te eisen. De zilveren award ging naar Payroll Company in Stadskanaal.