Kinderen zien alleen zwarte Sinterklaas bij intocht Hoogezand-Sappemeer

© L. Arends
Het was de bedoeling om er een bijzondere intocht van te maken en stond allemaal in het script, maar toch ging de Sinterklaasintocht in Hoogezand-Sappemeer niet voor iedereen goed.
De Stichting Vrienden Sinterklaas Intocht Hoogezand Sappemeer bedacht voor de intocht dit jaar dat de zwarte pieten per ongeluk al zonder Sinterklaas waren vertrokken. Omdat de pieten daar zelf nogal van schrokken, verkleedden ze als oplossing een piet als Sinterklaas.
Zo hadden de twee boten in de intocht geen Sinterklaas, maar wel een zwarte Sint aan boord. Sinterklaas zou later via een andere manier alsnog binnenkomen.
Volgens toeschouwers en reageerders op de Facebookpagina van de stichting zou de geluidsinstallatie het verhaal van de nog arriverende Sinterklaas bekend moeten maken. 'Maar die was niet te horen bij de plek waar de boten aanmeerden. Het publiek vroeg zich af waar Sint was. Toen het ook nog ging regenen, was voor veel mensen de maat vol en gingen ze naar huis.'
'Tientallen kinderen hebben de echte Sint niet gezien, met als resultaat huilende kleintjes en boze ouders', zegt de toeschouwer die ook de foto boven dit stuk maakte.
'De volgende keer een vrolijker en vlotter programma', zegt Janneke Alberts op Facebook tegen de stichting. 'Een hele slechte actie, vooral in deze tijd met alle zwarte pieten-discussies', sluit Heleen Scheen aan.