Cazemier zevende in Haarlem

© (archief)
Marathonschaatser Pim Cazemier uit Den Horn is zaterdag zevende geworden tijdens de vijfde wedstrijd om de Marathon Cup in Haarlem. Bob de Vries uit Haule won de wedstrijd en is tevens leider in het algemeen klassement.
Groningers

Dertien koplopers wisten een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Naast Cazemier lukte dit ook de Groningers Robert Post en Sjoerd den Hertog. Ze kwamen alle drie tekort in de eindsprint om de podiumplaatsen.
Tumult
In een tumultueuze finale gebeurde er van alles. Na onder andere een valpartij kwam De Vries als eerste over de streep, maar de nummer twee Rick Smit werd gedeclasseerd. Na protest van Smit was hij uiteindelijk als vijfde terug te vinden in de uitslag. Frank Vreugdenhil werd tweede, het brons was voor de Italiaan Daniel Niero.

Geen rol van betekenis
Bij de vrouwen speelden de Groningse deelneemsters geen rol van betekenis. De zege ging naar Elma de Vries die tevens het algemeen klassement aanvoert. Lisa van der Geest kwam in Haarlem als tweede over de meet en Janneke Ensing werd derde.