Lycurgus uitgeschakeld in Champions League

© JK Beeld Archief
De volleyballers van Abiant/Lycurgus zijn zondag uitgeschakeld in de Champions League. In en tegen het Belgische Maaseik werd net als in Martiniplaza met 3-0 verloren.
Spannend

De eerste set ging met 25-23 naar Maaseik. De tweede set was enorm spannend. Lycurgus kreeg liefst vijf setpoints om in de wedstrijd te blijven, maar slaagde er niet in om deze te benutten. Maaseik wist hun tweede setpoint wel af te maken en won de set uiteindelijk met 31-29. Hierdoor kwalificeerden de Belgen zich voor de groepsfase van de Champions League omdat de 2-0 achterstand in sets nu onoverkomelijk was geworden voor de Groningers.

Voorbij

In de derde set was de wedstrijd ontdaan van alle spanning. Maaseik kon vrijuit spelen en bij Lycurgus drong het besef door dat het avontuur in de Champions League voorbij was. De laatste set ging dan ook met 25-21 naar de thuisploeg.

CEV Cup

Voor Lycurgus is het Europese avontuur nog niet afgelopen. De ploeg van coach Arjan Taaij speelt nu verder in de CEV Cup. Begin januari 2017 komt Lycurgus hierin uit tegen de winnaar van het duel tussen het Bulgaarse Levski Ball Sofia en Jedinstvo Bemax Bijelo Polje uit Montenegro.