'Maak van de Rivierenbuurt geen nieuwe Grunobuurt bij stationsverbouwing'

De bewoners van de Rivierenbuurt in Groningen zetten vraagtekens bij verbouwing van het Hoofdstation. Onder andere bij het geplande fietspad dat onderdeel uitmaakt van de nieuwe plannen.
Het fietspad in het stationsgebied moet de hoofdfietsroute worden tussen het stadscentrum en de zuidkant van de stad. De buurtbewoners zijn er verbaasd over dat het pad uitkomt op een steile fietsbrug over de ringweg.
'De route via de Achterweg en de Hereweg is een veel logischer alternatief en het scheelt de sloop van een deel van de Parkweg', suggereren de buurtbewoners in een persbericht.

Aanslagen aan de Parkweg

De buurtbewoners maken zich eveneens zorgen over de bouwperiode. Met name over het zwaar verkeer en de grote grondverplaatsingen die nodig zijn. 'Die zullen een aanslag op de oudere woningen aan de Parkweg zijn'.

Experimenteren

De delegatie van de Rivierenbuurt hoopt dat de buurt bij het stationsgebied geen 'tweede nieuwe, benauwende Grunobuurt' wordt. In plaats daarvan neemt ze het Ebbingekwartier in de stad als voorbeeld: 'Een gebied met een goede verdeling tussen sociale bewoning en koopwoningen, en waar geëxperimenteerd wordt met architectuur en natuur.'