Arriva over Bad Nieuweschans: 'We begrijpen de boosheid'

'We begrijpen de boosheid maar we hebben geen directe oplossing'. Dat zegt Arriva in een reactie op de woede in Bad Nieuweschans over het verdwijnen van twee treinritten uit de ochtendspits.
Op 11 december gaat de nieuwe dienstregeling in van Arriva. De vervoersmaatschappij besloot de ritten van van kwart voor zeven en kwart voor acht vanuit Bad Nieuweschans te schrappen. Dat heeft
de schoolgaande kinderen, die naar Winschoten en Groningen gaan. Zij zijn dan veel te vroeg of te laat bij school.

Andere tijden

'We schrappen geen treinen, maar we laten ze op andere tijden rijden', zegt woordvoerder Ingrid Heijman van Arriva. 'Arriva wil de grote groep reizigers steeds beter bedienen. Dat betekent dat een kleine groep daar last van kan hebben. En dat is hier aan de hand'.

Aansluiting Leer

De andere tijden van de treinritten heeft ook te maken met de aansluiting naar Leer', vervolgt Heijman. 'Neemt niet weg dat we natuurlijk wel goed gaan kijken wat er aan de hand is. We gaan ook in gesprek met Dorpsbelangen'.

Noodkreet

Maar een oplossing voor de noodkreet vanuit Bad Nieuweschans komt vooralsnog niet. De Partij voor het Noorden heeft inmiddels de kwestie opgepakt. De partij wil opheldering van het provinciebestuur.