Gemeenteraad steunt plannen voor het Hoofdstation

© Groningen Spoorzone
De plannen voor het Hoofdstation in de stad kunnen op instemming rekenen van de Groninger gemeenteraad.
Het station moet de komende jaren veranderen in een modern OV-knooppunt. Het station is straks geen eindpunt meer voor de treinen; die kunnen doorrijden de provincie in. Het busstation komt aan de zuidzijde van de treinen te liggen.

Zorgen over busdrukte

Over het algemeen was de gemeenteraad erg tevreden, ook over de manier waarop met omwonenden wordt gecommuniceerd. Wel nam wethouder Paul de Rook nog zorgen weg over busdrukte op de Parkweg.
Volgens hem is het niet de bedoeling dat bussen vanuit het zuiden van die straat gebruik maken. Er moet een afslag komen vanaf de Emmabrug naar de busbaan die vanuit het westen komt. Bussen vanuit het zuiden komen dan ook via de westkant het station binnen.
De raad besprak de plannen in een extra commissievergadering. Daarin konden partijen onder meer aangeven wat ze gerealiseerd willen hebben als er geld overblijft bij de aanbesteding.

Wat zijn de mogelijke extra's?

De keuze gaat onder meer tussen maatregelen voor duurzaamheid, een overkapping van het busstation en een 'Railway Academy' met afstudeer-en stageplekken voor studenten en werkzoekenden. De raad krijgt binnenkort nog meer informatie van het college over de eventuele extra's.

Lees ook: