Burgemeester Winsum: excuses aan boer Stavenga

Burgemeester Rinus Michels van Winsum biedt zijn excuses aan aan boer Stavenga naar aanleiding van het treinongeluk afgelopen vrijdag.
Volgens Michels heeft hij in de persconferentie over het treinongeluk uitspraken gedaan waarbij de boer, die eigenaar van het land is rondom de plek des onheils, in een kwaad daglicht wordt gesteld.

Excuses

Dat is volgens Michels niet zijn bedoeling geweest en hij biedt daarom zijn excuses aan. 'Dinsdag heb ik een zeer indringend gesprek gehad met de familie Stavenga. Mij is duidelijk geworden dat mijn uiting tijdens de persconferentie over mogelijk te nemen stappen en de reacties daarop in de sociale media de familie diep geraakt heeft'.
Michels hoopt dat alle partijen er in goed overleg zo snel mogelijk uitkomen.

Woedend
Tijdens de persconferentie werd de indruk gewekt dat Stavenga dwars zou hebben gelegen bij onderhandelingen over de aankoop van zijn grond voor maatregelen rond het spoor aan de Voslaan. Stavenga was daar woedend over.
De boer eiste dinsdag publiekelijke excuses van de gemeente Winsum en van ProRail. Winsum heeft dat bij monde van Michels nu gedaan. Of ProRail ook excuses gaat aanbieden is nog onduidelijk.

Achtien mensen gewond
Afgelopen vrijdag raakten rond het middaguur achtien mensen gewond, toen een melkwagen op een trein van Arriva botste. Twee passagiers liggen nog in het ziekenhuis. In 2014 vielen op dezelfde plek twee dodelijke slachtoffers bij twee ongevallen. Daarna zouden veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Dat was nog niet gebeurd.
Lees hier de brief van burgemeester Michels.