Stadjer krijgt taakstraf voor mishandeling barbecuegast

© Jos Schuurman / FPS
Een 27-jarige Stadjer heeft veertig uur taakstraf gekregen omdat hij een kennis mishandelde. Die liep meerdere breuken in zijn gezicht op.
Heroïne roken

Het incident gebeurde na een barbecue in hun 'vriendenhuis' aan de Verlengde Hereweg in Groningen. Het slachtoffer was daar ook op bezoek. Hij zat op de kamer van de Stadjer heroïne te roken en wilde op verzoek niet weggaan.

Pistool halen

De Stadjer, zelf ook niet meer helemaal nuchter, wist hem met andere vrienden de kamer uit te werken en op straat te zetten. Daarop dreigde de vervelende gast een pistool te halen. Hij kwam vervolgens op de Stadjer afgestormd, zonder wapen. 

Bloedend en bewusteloos op de grond

De Stadjer stompte de man in het gezicht, waardoor hij bloedend en bewusteloos op de grond belandde. De Stadjer belde zelf de politie en gaf meteen de klap toe, maar noemde het zelfverdediging. 

Geen zelfverdediging

Daar was de rechter het niet mee eens. Toch zwakte hij het voorstel van de officier van justitie, honderd uur taakstraf, af. Volgens de rechter was er ondanks de breuken geen sprake van zwaar lichamelijk letsel, omdat 'medisch ingrijpen niet meteen noodzakelijk was en hij maar kort hoefde te revalideren'.