Donar wint in Leeuwarden

© JKBeeld
De basketballers van Donar hebben het Europese succes van afgelopen woensdag een goed vervolg gegeven. Zaterdag werd in Leeuwarden met 78-61 gewonnen van Aris.
Voorsprong

De Groningers bleven steeds aan de goede kant van de score. Na het eerste kwart was het 22-13 in Gronings voordeel, bij rust was de voorsprong geslonken tot 38-33.

Verschil

In het derde kwart maakte de ploeg van coach Erik Braal het verschil. Vooral door sterk aanvalsspel liep Donar vlot uit na een verschil twaalf punten: 61-49. De overwinning kwam in het vierde kwart niet meer in gevaar.

Koploper

Chase Fieler was topscorer aan de kant van de Groningers met 20 punten. Andrew Smith maakte er 14. Lance Jeter viel op met 10 assists en 9 punten. Donar blijft koploper in de eredivisie met zestien punten uit negen wedstrijden.