FC Groningen ten onder tegen Ajax

FC Groningen heeft zondagavond de uitwedstrijd tegen Ajax met 2-0 verloren. Doelpunten van Sánchez en Ziyech deden de ploeg van trainer Ernest Faber de das om.
Onder druk

Groningen stond vanaf het beginsignaal onder druk. Na tien minuten spelen haalde Padt met een schitterende redding een schot van Schöne uit de bovenhoek. Uit de resulterende corner was het wel raak. De bal schoot door in het strafschopgebied waarna Sánchez er als eerste bij was om in te koppen: 1-0.
De gasten hadden af en toe periodes van langer balbezit, maar wisten geen grote kansen af te dwingen.

Op de paal

In de tweede helft kwam Groningen dichtbij de gelijkmaker. Yoëll van Nieff schoot in de 52e minuut een vrije trap verrassend direct op het doel. Onana wist met zijn vingertoppen de bal nog net op de paal te tikken.

Beslissing

Twintig minuten voor tijd werd het duel beslist. Rusnák maakte een hele lichte overtreding op El Ghazi. Gözübüyük vond het genoeg voor een strafschop die Ziyech vervolgens met moeite, Padt zat er nog aan, binnenschoot: 2-0.

Penalty

Tien minuten voor tijd kreeg Rusnák een goede kans op de aansluitingstreffer, maar de Slowaak trapte uit kansrijke positie over. Vlak daarna kreeg Ajax opnieuw een penalty. Reijnen trok Viergever aan zijn shirt. Padt lette goed op en stopte de voorspelbaar ingeschoten bal van Ziyech.

Stand

FC Groningen staat op de elfde plaats in de eredivisie met zestien punten uit vijftien wedstrijden.