Abbingh verliest met Oranje eerste EK-duel

© Archief RTV Noord
Handbalster Lois Abbingh heeft met het Nederlands team het eerste duel op het EK in Zweden verloren.
Onderuit

De nummer vier van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro ging zondag in Kristiansand verrassend met 30-27 onderuit tegen Duitsland. Abbingh scoorde het eerste EK-doelpunt voor Oranje vanaf de strafworpstreep na een snel opgelopen 2-0 achterstand. Dit was de aanzet tot een ruime 9-4 voorsprong.

Topscorer

In de laatste fase van de eerste helft kreeg Duitsland meer vat op het Nederlandse spel en bracht de voorsprong van Oranje terug tot een minimaal verschil: 14-13. In de slotfase van de tweede helft ging het mis voor het team van bondscoach Helle Thomsen, de opvolgster van Henk Groener. Abbingh was samen met Nycke Groot topscorer aan de kant van Nederland met ieder vijf treffers.

Programma

Oranje speelt dinsdag in de tweede groepswedstrijd tegen Polen. Donderdag is Frankrijk, verliezend olympisch finalist, de derde tegenstander.