Celstraf voor mishandelen van man met dertig broekriemslagenbroekriem in het gezicht

© Jos Schuurman/FPS
Twee Stadjers zijn veroordeeld voor het mishandelen van een plaatsgenoot met een broekriem. Het slachtoffer werd dertig keer in het gezicht geslagen.
Een 26-jarige verdachte werd veroordeeld tot half jaar cel. De andere verdachte van 25 jaar kreeg een werkstraf van 120 uur, met daarbovenop een voorwaardelijke celstraf van een maand, opgelegd.

Schadevergoeding van 900 euro

De oudste van dit stel werd zwaarder bestraft, omdat hij ook heroïne en een wapen op zak had. Het duo moet het slachtoffer een schadevergoeding van 900 euro betalen.
Ter verantwoording roepen
De mishandeling gebeurde in de Oosterstraat. Een passant vond dat de twee zich op die uitgaansavond vervelend gedroegen ten opzichte van meisje. De man ergerde zich en riep de Groningers ter verantwoording. Als antwoord pakten die een broekriem en sloegen erop los.

Een portier meldde de matpartij bij de politie. De Stadjers sloegen op de vlucht en werden in de Donkersgang opgepakt. Een van hen had de riem nog in de hand.

Heroïne en een wapen op zak

De 26-jarige Stadjer was twee maanden daarvoor nog opgepakt voor drugs- en wapenbezit. De agenten controleerden een auto waar de man in zat. Naast hem lag een tasje met daarin een pistool en munitie. Ook vonden de agenten een gram heroïne en 300 euro aan cash-geld. De Stadjer werd in de boeien geslagen, maar hij nam toch de benen. Hij werd door de agenten ingehaald en opnieuw aangehouden.

Naar de rechter voor poging tot moord

Beide Stadjers zijn bekenden van justitie. De 26-jarige man had nog een oude straf van drie weken cel boven het hoofd hangen. Die straf moet hij ook uitzitten. De jongste moet zich binnenkort opnieuw voor de rechters verantwoorden. Maar dan voor poging tot moord.