Hoogezand-Sappemeer werkt niet mee aan zoutwinningsplan van Nedmag

'Geen draagvlak en het leidt tot imagoschade.' Daarom verleent de gemeente Hoogezand-Sappemeer geen medewerking aan de plannen van Nedmag voor een zoutwinningslocatie bij Kiel-Windeweer.
Winning veroorzaakt onrust

Volgens de gemeente veroorzaakt de voorgenomen zoutwinning veel onzekerheid en onrust bij de bevolking, die toch al te kampen heeft met aardbevingsschade en de voorgenomen plaatsing van windmolens in de omgeving van Meeden.

Geen draagvlak, wel imagoschade

Wethouder José van Schie: 'Het college constateert dat er onvoldoende maatschappelijk draagvlak is voor deze plannen. Bovendien voorziet het college imagoschade voor het gebied.

Winning leidt tot kapitaalvernietiging

Kiel-Windeweer geldt als een beschermd dorpsgezicht dat niet gebaat is bij bodemdaling. In de afgelopen jaren is er veel geld geïnvesteerd in de vaarrecreatie en de zoutwinning leidt tot kapitaalvernietiging'.

Geen streep door de plannen

Een gemeentelijk 'nee' tegen de plannen van Nedmag betekent niet dat de zoutwinningslocatie er niet komt. Nedmag kan proberen zijn plannen te realiseren via het ministerie van Economische Zaken. Het bedrijf heeft al laten weten dat te zullen doen.

Lees ook: