Jenssen: 'Ik word beter met de Kerst in aantocht'

De komende maanden mogen de supporters van FC Groningen iets extra's verwachten van Ruben Jenssen. De Noorse middenvelder zegt z'n beste vorm te hebben in de wintermaanden.
Hij is geen mooi-weer-voetballer, maar houdt vooral van de kou en gure wind in deze periode.

Nevland

Ook Erik Nevland bleek in dezelfde fase van de competitie meer doeltreffend dan wanneer de temperatuur boven de tien graden kwam.
'Vooropgesteld, je probeert als speler natuurlijk altijd goed in vorm te zijn. Maar inderdaad, ik speel vaak wel goed in deze maanden. Omdat het kouder is zou kunnen, maar misschien heeft het er wel mee te maken dat de Kerst eraan komt.'

Dichtbij eerste doelpunt

Jenssen was afgelopen zondag dicht bij z'n eerste doelpunt voor FC Groningen. Al na een dikke minuut nam hij het doel van Ajax onder vuur.
'Ik was er dichtbij, maar de keeper kreeg nog net een hand achter de bal. Het is natuurlijk ook niet mijn hoofddoel om een doelpunt te maken. Ik moet me meer bemoeien met de opbouw en mijn medespelers in de goede positie brengen', zegt Jenssen na de laatste training in voorbereiding op de wedstrijd tegen Roda JC.

Nadruk op verdedigen

De ene week speelt Groningen dus tegen een kampioenskandidaat. Vijf dagen later komt de nummer zeventien van de Eredivisie op bezoek in Groningen.
'Dat is een heel andere wedstrijd dan tegen Ajax. Roda legt heel erg de nadruk op verdedigen. We zullen geduld op moeten brengen en proberen om de score te openen. We moeten niet in paniek raken als dat in de eerste helft niet lukt.' besluit hij.