Provincie deelt vouchers uit aan ambitieuze ondernemers

© Erik Hogeboom/RTV Noord
Ondernemers die hulp nodig hebben bij zaken als scholing, export of het opzetten van een meester-gezeltraject, kunnen vanaf volgend jaar rekenen op een 'voucher' van de provincie.
Met zo'n tegoedbon kunnen ze maximaal vijfduizend euro krijgen. Gedeputeerde Patrick Brouns maakte de regeling donderdagavond bekend tijdens een bijeenkomst met ondernemers in het provinciehuis.

Samenbrengen

Brouns zegt vaak ondernemers te spreken die graag een steuntje in de rug willen hebben om vooruit te komen. 'Maar ik praat ook met organisaties die een goed exportmodel aanbieden of een goed coachingsprogramma. Als we die twee partijen bij elkaar brengen, dan kunnen we iets betekenen voor de ondernemers in Groningen.'

Laagdrempelig

De voucher wordt laagdrempelig. 'Je hoeft maar één ding te doen en dat is laten zien dat je van die diensten gebruik hebt gemaakt en dat de rekening is betaald. Het is een ontzettend gave regeling', aldus Brouns. 'Het bruist van de ideeën bij de ondernemers en wij zorgen er nu voor dat we net dat laatste zetje kunnen geven zodat die ideeën ook werkelijkheid kunnen worden.'

Banen

De provincie zet de vouchers de komende vier jaar in. Per jaar komt er 1,5 miljoen euro voor beschikbaar. Brouns denkt er in totaal zeker 1600 ondernemers mee te kunnen helpen. Om voor een voucher in aanmerking te komen moet de aanvrager overigens wel zelf een even hoog bedrag bijleggen.
De voucherregeling moet wel wat gaan opleveren als het gaat om werkgelegenheid. Brouns is optimistisch: 'We hopen hiermee zeshonderd arbeidsplaatsen te kunnen scheppen en tweehonderd meester-gezeltrajecten'.