Donar verder in bekertoernooi na zege op Den Bosch

© RTV Noord
De basketballers van Donar hebben zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om nationale beker. In Den Bosch won de ploeg van Erik Braal met 95-84 van New Heroes Basketball.
Geen cadeautje

Het was geen makkelijke avond voor de Groningers. De Brabanders knokten voor iedere meter en kwamen op sommige momenten in de wedstrijd knap terug. Halverwege de bekerwedstrijd stond Donar met één punt voor (47-48).

Naar de kwartfinale

De mannen Braal gaven vervolgens extra gas in het derde kwart, dat werd afgesloten met een ruimere voorsprong (63-71). In de eerste minuten van het laatste kwart kwam Donar niet tot scoren en kwam Den Bosch terug tot 71-73. Uiteindelijk werd het toch 95-84 voor de Groningers. Met 19 punten was Drago Pasalic de topscorer bij Donar.
Donar gaat nu verder naar de kwartfinale, waarin een uit- en thuisduel gespeeld zal worden. De tegenstander is nog niet bekend.