Honderden actievoerders verwacht bij protest tegen sloop sporthal

© Steven Radersma/RTV Noord
Het belooft donderdag een heet avondje te worden in het gemeentehuis van Menterwolde. Dan vergadert de raad over de plannen om sporthal Ruitershorn in Muntendam te slopen. Er worden honderden mensen van sportverenigingen verwacht die komen protesteren.
Menterwolde wil vanwege bezuinigingen Ruitershorn sluiten en alle sport onderbrengen in dorpshuis de Menterne waar ook een sportzaal in is gehuisvest.
Doodsteek
De verenigingen die gebruikmaken van de hal zijn woedend. Volgens hen is sloop de doodsteek voor veel verenigingen omdat Ruitershorn de enige hal in de gemeente is die voldoet aan de eisen van de sportbonden.

Geen bezuiniging
Ook zijn ze boos omdat er niks met de adviezen en alternatieve plannen van een werkgroep is gedaan. Daar komt nog eens bij dat de verenigingen denken dat sloop van Ruitershorn en verbouw van het dorpshuis geen bezuiniging zal zijn, maar juist veel meer geld gaat kosten.
Bovendien is het hen een doorn in het oog dat particuliere initiatieven om Ruitershorn over te nemen door de gemeente worden afgewimpeld. Kortom de woede is groot in Muntendam.

Trekken gezamenlijk op

De actievoerders verzamelen donderdagavond om 19.00 uur in de Menterne en trekken dan gezamenlijk op naar het gemeentehuis.

Lees ook: