Enkele honderen mensen in actie tegen sporthalplannen Menterwolde

Enkele honderden mensen protesteren donderdagavond tegen de sporthalplannen van de gemeente Menterwolde. In optocht gingen actievoerders van dorpshuis de Menterne naar het gemeentehuis in Muntendam waar de gemeenteraad vergadert over de kwestie.
Menterwolde wil vanwege bezuinigingen Ruitershorn sluiten en alle sport onderbrengen in dorpshuis de Menterne waar ook een sportzaal in is gehuisvest. 

Doodsteek

De verenigingen die gebruikmaken van de hal zijn woedend. Volgens hen is sloop de doodsteek voor veel verenigingen omdat Ruitershorn de enige hal in de gemeente is die voldoet aan de eisen van de sportbonden. 

Geen bezuiniging

Ook zijn ze boos omdat er niks met de adviezen en alternatieve plannen van een werkgroep is gedaan. Daar komt nog eens bij dat de verenigingen denken dat sloop van Ruitershorn en verbouw van het dorpshuis geen bezuiniging zal zijn, maar juist veel meer geld gaat kosten. 
Bovendien is het hen een doorn in het oog dat particuliere initiatieven om Ruitershorn over te nemen door de gemeente worden afgewimpeld. Kortom de woede is groot in Muntendam. 
Van agenda De fracties Menterwolde Gewoon en Kritisch Menterwolde hebben geprobeerd om de sporthalplannen van de agenda af te halen. Maar dat mislukte.