Uitslag: Aan wie heb jij het meest gehad in het Noordelijk Lijsttrekkersdebat?

© Omrop Fryslân
Lodewijk Asscher van de PvdA heeft de meeste stemmen vergaard in onze internetpoll die we plaatsten na afloop van het Noordelijk Lijsttrekkersdebat.
We stelden de vraag: 'Aan wie van de acht deelnemende politici heb je het meest gehad?' De deelnemende lijsttrekkers waren Jesse Klaver (GroenLinks), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Sybrand Buma (CDA), Henk Krol (50PLUS), Lodewijk Asscher (PvdA), Alexander Pechtold (D66), Halbe Zijlstra (VVD) en Emile Roemer (SP).
In totaal brachten 4,912 mensen hun stem uit. (Per IP-adres kon maximaal één keer worden gestemd.) Asscher kreeg de meeste stemmen: 1,256 en dat is 25.57 procent. Roemer eindigde als tweede met 22,64 procent van de stemmen. Derde werd Pechtold: 13,17 procent. Als laatste eindigde Krol met 4,25 procent van de stemmen.
Een poll op internet is niet vergelijkbaar met representatief onderzoek. In deze poll konden alle bezoekers van de website en app van RTV Noord stemmen. Door deze zelfselectie is de politieke voorkeur van de deelnemers onbekend.
Klik hier voor de volledige uitslag van de poll.