Dieven vernielen standbeeld Pekela

Dieven hebben de helft van het standbeeld 'Man achter hondenkar' in Oude Pekela gestolen maandagnacht. De bronzen hond die voor het beeld van een man staat, is verdwenen.
Het beeld stond op de hoek van de Feiko Clockstraat en de Raadhuislaan. Wie er achter de diefstal zit, is onbekend.

Restauratie

De rest van het beeld wordt dinsdagmiddag weggehaald. Het gaat naar de opslag en wordt gerestaureerd. Het beeld zou sowieso al worden verplaatst vanwege de herinrichting van het centrum.
'Nu wordt het brons wellicht voor een paar honderd euro verkocht, maar de rijke geschiedenis van Pekela wordt hiermee teniet gedaan. Doodzonde', reageert burgemeester Jaap Kuin op de diefstal.

Antidiefstalchip

Om te voorkomen dat er meer bronzen beelden worden gestolen, heeft de gemeente Pekela besloten ze te voorzien van een antidiefstalchip. Kuin: 'Koperdieven kunnen Pekela voortaan links laten liggen.'

Erfgoed

'Man achter hondenkar' stond er sinds 1984 in Oude Pekela. Het was gemaakt door kunstenaar Hans Mes. 'De man met de hondenkar is erfgoed en daar blijf je af', zegt de burgemeester. De gemeente doet aangifte.

Anti-diefstalchip

Om te voorkomen dat er meer bronzen beelden worden gestolen, heeft de gemeente Pekela besloten ze te voorzien van een antidiefstal chip.
Dat wordt binnenkort gedaan. Kuin: 'Dit soort dieven kunnen Pekela voortaan links laten liggen.'