GroenLinks wil verbetering positie prostituees Nieuwstad

© FPS (Jos Schuurman)
De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van de stad Groningen wil dat de positie van prostituees in de Nieuwstad versterkt wordt.
De partij zegt dat er ondanks aangescherpte regels nog steeds sprake is van scheve machtsverhoudingen tussen de vrouwen en de exploitanten van de bordelen.

Kijken naar projecten in andere steden

Fractievoorzitter Benni Leemhuis van GroenLinks in Stad vindt dat Groningen moet kijken naar succesvolle projecten in Amsterdam en Utrecht, die misstanden in de prostitutie te lijf gaan.
In de hoofdstad is My Red Light actief, een collectief dat als eerste in Nederland sekswerkers gezamenlijk en onafhankelijk hun werkruimte laat regelen. En in Utrecht is de stichting Non Nobis werkzaam, die misstanden in de raamprostitutie wil tegengaan. Dat wil Non Nobis onder meer bereiken door de verdiensten uit de rosse buurt te gebruiken voor het verbeteren van de positie van de prostituees.

Vragen aan B&W

De partij stelt schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders en wil weten of die aanpak ook in Groningen kan leiden tot een verbetering van de situatie voor de prostituees.