33-jarige man neergeschoten in Stad; twee aanhoudingen (update)

Bij een schietincident in de Topaasstraat in de Groninger wijk Vinkhuizen is vrijdagavond een 33-jarige man gewond geraakt.
De politie heeft in de loop van de avond twee verdachten aangehouden op het Jaagpad. Het beteft twee mannen, van 22 en 23 jaar. Wat hun rol is, wordt nog onderzocht.

Onderzoek

Het slachtoffer werd om tien over half acht beschoten. Hij raakte gewond aan zijn buik en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar ligt hij nog steeds.
Over de reden van de schietpartij is nog niets bekend. De politie is bezig met een onderzoek. Er is onder meer een helikopter ingezet bij de zoektocht naar de dader.

'Ik ben beschoten!'

Een jongeman was kort na de schietpartij in de straat. 'We kwamen van de kermis en zagen iets raars. Een man riep heel hard: Ik ben beschoten! Politie en ambulance kwamen er al snel aan, een helikopter ook.'
'De schietpartij zelf hebben we niet gezien, maar van buurtbewoners hoorden we dat er drie schoten zijn gelost. We zagen twee mensen wegrennen, meer hebben we niet gezien.'

Getuigen gezocht

De politie is nog op zoek naar getuigen van het schietincident. Beschikt u over informatie die van belang kan zijn bij het onderzoek? Dan roept de politie u op contact op te nemen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.