Vier Lycurgus-spelers geselecteerd voor Oranje

© JK Beeld
Vier Lycurgus-spelers zijn opgenomen in Oranje. Just Dronkers, Auke van de Kamp en Niels de Vries zaten er al eerder bij, Stijn van Schie maakt zijn debuut in de selectie. Met vier spelers is Lycurgus hofleverancier, weet ook een trotse Lycurgus-coach Arjan Taaij.

Bondscoach Gido Vermeulen maakte zijn longlist donderdag bekend. Daar staan 22 namen op.

WK-kwalificatie

Oranje staat voor een drukke zomer. Op het programma staan het WK-kwalificatietoernooi in eigen land, de World League (drie poulewedstrijden in Den Haag) en het Europees Kampioenschap in volleybalwalhalla Polen.
In 2002 nam het Nederlands herenteam voor het laatst deel aan de eindronde van het WK Volleybal. Na drie edities te hebben gemist wil Oranje er in 2018 in Italië en Bulgarije per se weer bij zijn. In de World League komt Nederland uit in groep 2, waarin het speelt tegen Egypte (2x), China, Turkije, Portugal, Tsjechië (2x), Zuid-Korea en Slowakije. In totaal bestaat groep 2 uit 12 landen. Oranje moet in de top 3 eindigen om de Final Four in Australië te bereiken. Via deze Final Four kan promotie naar groep 1 worden afgedwongen.

EK