Donar verovert zesde landstitel

Donar is landskampioen. De ploeg van coach Erik Braal won donderdagmiddag de beslissende vijfde wedstrijd tegen Zwolle met 85-55. Hierdoor werd de best-of-seven serie met 4-1 gewonnen.
Voorsprong

Met deze prijs bekroonde Donar het meest succesvolle seizoen uit de clubgeschiedenis. Naast de landstitel werden immers ook de Supercup en de beker gewonnen. In de eerste helft wist Zwolle lange tijd het tempo van de Groningers te volgen. Aan het einde van het eerste kwart was het 20-14 in het voordeel van Donar. Twee driepunters op rij van Lance Jeter vergroten de voorsprong.

Vaart

Zwolle miste vervolgens een aantal schotpogingen en vrije worpen. Langzaam maar zeker kwam er meer vaart in het spel van Donar. Bij rust was de voorsprong twaalf punten in het voordeel van de thuisploeg: 39-27.

Groot verschil

In de tweede helft liet Donar zien de terechte kampioen te zijn. Onder aanvoering van uitblinker Lance Jeter, die een aantal driepunters raak schoot, liep het verschil razendsnel op. Zwolle liet slechts twaalf punten noteren in het derde kwart. De Groningers denderden door naar een 63-39 voorsprong.

Publiek op de banken

Het publiek kon in het vierde kwart op de banken. Coach Braal wisselde door zodat verschillende spelers hun speelminuten kregen. Sean Cunningham scoorde nog met een fraaie dunk vlak voor tijd.

Verschil

Het verschil was uiteindelijk dertig punten in Gronings voordeel: 85-55. Topscorer aan de kant van Donar was Lance Jeter met 22 punten. Chase Fieler was goed voor 21 punten.