Mollema behoudt zevende plaats in de Giro

© Twitter Bauke Mollema
Bauke Mollema staat met nog twee etappes te gaan nog steeds op de zevende plaats in de Giro d'Italia. De kopman van Trek-Segafredo eindigde als zeventiende in de door de Spanjaard Mikel Landa gewonnen negentiende rit.
Mollema liet zich in het begin van de etappe, net als rozetruidrager Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk, verrassen. De Nederlanders en hun ploegmaten moesten stevig aan de bak om het gat met onder anderen Nairo Quintana, Vincenzo Nibali en Thibaut Pinot weer te dichten.
Dat lukte, maar op de slotklim moest Dumoulin lossen en hij verspeelde het roze aan Quintana. Mollema bleef wel in het spoor van de Colombiaan en staat nu op 2.48 in het klassement.

'We zaten te slapen'

'Halverwege brak het in de afdaling en toen was het alle hens aan dek. Het ging op het klimmetje ervoor heel rustig, we gingen naar beneden en ik hoorde dat iemand een gat had laten vallen. Voordat we het door hadden, was het verschil al een minuut. En toen moesten we volle bak in de achtervolging. Het was onoplettendheid, we zaten te slapen.'