Doorgaan Het Pauperparadijs wordt over twee weken duidelijk

© Reinder Smith/RTV Noord
De rechtbank neemt nog twee weken de tijd om een beslissing te nemen over het doorgaan van theaterspektakel Het Pauperparadijs in Veenhuizen.
Dat is de uitkomst van de rechtszaak die donderdagochtend diende voor de Groninger rechtbank. Drie omwonenden stapten naar de rechter, omdat zij willen dat de voorstellingen stoppen.

Overlast

Het Pauperparadijs is bezig met het tweede seizoen. Vorige week woensdag was de première. De buurtgenoten ondervinden opnieuw overlast, zeggen zij. Zij willen dat de gemeente de afgegeven vergunningen intrekt.

Afspraken

Ook vorig jaar hadden buurtbewoners klachten. Hierover zijn afspraken gemaakt. Maar nu ervaren de bewoners opnieuw overlast. De kinderen kunnen bijvoorbeeld door de muziek niet slapen en komen oververmoeid op school. Hekken blijven open staan, waardoor bezoekers ongewild langs de woningen van deze bewoners wandelen.

Verbaasd

Wolter Lommerde, de producent van Het Pauperparadijs, zegt dat deze klachten hem verrassen. Hij wil er alles aan doen om de overlast te verminderen.
De buren willen dat de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en dat de voorstelling stopt. Desnoods moet er maar worden geschrapt in het aantal voorstellingen, zeggen zij.

Extra voorstellingen

Vorig jaar waren er veertig optredens, dit jaar 52. Volgens de omwonenden is dit te veel. Het afgelasten van voorstellingen is geen optie, vindt Lommerde.
Doordat zij dit jaar met minder subsidie en minder sponsorgeld moeten doen, zijn alle geplande voorstellingen nodig om uit de kosten te komen.

Lees ook: