Psychische patiënt overlijdt na betrokkenheid politie: Rijksrecherche ingeschakeld

© Jos Schuurman/FPS
De Rijksrecherche doet onderzoek naar het overlijden van een man in een kliniek van Lentis aan de Hereweg in de stad Groningen. Hij kreeg donderdag rond 05.20 uur in de ochtend een hartstilstand nadat de politie bijsprong om hem medicatie toe te dienen.
De Rijksrecherche is ingeschakeld vanwege de betrokkenheid van politieagenten en gaat uitzoeken wat er precies is gebeurd.

Agressief gedrag

De politie werd ingeschakeld omdat de man zich agressief gedroeg. Hij kampte met psychische problemen. Na de hulp van de politie kon de medicatie worden toegediend. Daaropvolgend viel zijn hartslag weg, is hij gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de man uiteindelijk overleden.
In de kliniek van Lentis is een crisisopvang en worden mensen met psychische problemen voor langere tijd opgevangen. Tot welke groep de overleden man behoorde, wil Lentis niet zeggen.

Vrijdag wordt sectie verricht

'Vrijdag wordt er sectie op het lichaam verricht. Dan komt Justitie mogelijk met meer details naar buiten', zegt Manon Hoiting van het Openbaar Ministerie.