Onderzoek naar bevingsschade Zuidlaren vertraagd

© Remko de Waal/RTV Noord
Het duurt langer dan gedacht voordat inwoners van Zuidlaren en omgeving duidelijkheid krijgen over de oorzaak van schade aan hun huizen.
Dat meldt
.
Zuidlaren werd op 23 december getroffen door een aardbeving van 2.4 op de schaal van Richter. Het Centrum Veilig Wonen kreeg daarna ruim 350 schademeldingen binnen.
Brief
Het bureau Witteveen+Bos startte in maart in opdracht van de NAM met een onderzoek naar de oorzaak van de schades. De resultaten zouden deze maand bekend worden, maar dat lukt dus niet. 'Het spijt ons zeer dat wij u daarmee nog geen duidelijkheid geven over uw schademelding', schrijft Witteveen+Bos in een brief aan de getroffen inwoners van het gebied.

Nog geen duidelijkheid


De komende weken inspecteert het bureau de laatste 29 woningen met schade. Witteveen+Bos heeft inmiddels de inspecties van 275 woningen beoordeeld en geanalyseerd.
'Om reden van zorgvuldigheid is het van belang dat we de resultaten eerst nog een keer goed onder de loep nemen voordat we een definitief oordeel geven', zegt projectleider Sander Scheltens van Witteveen+Bos.