FC Groningen strikt Veldwijk; presentatie om 15.30 uur

© AaFK - Aalesunds FK / Twitter
FC Groningen heeft Lars Veldwijk aangetrokken. Hij wordt woensdagmiddag om 15.30 uur gepresenteerd in het Noordlease Stadion.
De 25-jarige spits was eigendom van KV Kortrijk uit België. Het afgelopen half jaar werd hij verhuurd aan het Noorse Aalesunds FK.
Directeur Hans Nijland wilde de komst van de aanvaller dinsdagavond nog niet bevestigen. 'Er zijn nog wat hobbels te nemen', zei hij. Dat had te maken met de transfervergoeding voor Veldwijk. De speler en de club waren in de loop van dinsdagmiddag al tot overeenstemming gekomen.

Jans en Faber

FC Groningen heeft veel moeite gedaan om Veldwijk naar Groningen te lokken. Trainer Ernest Faber en technisch manager Ron Jans brachten vorige week in Noorwegen een tweedaags bezoek aan de aanvaller.

Niet mee op trainingskamp

Veldwijk gaat na zijn presentatie weer terug naar Noorwegen en dus niet mee op trainingskamp naar Duitsland. Met Aalesunds FK speelt hij zondag nog een wedstrijd. Dat is zijn laatste, want het huurcontract met de Noren loopt eind deze maand af.
De 1.96 meter lange spits speelde eerder onder Jans bij PEC Zwolle. In het seizoen 2013/2014 werd hij bij Excelsior topscorer van de Jupiler League met dertig goals.

Lees ook: