FC Groningen speelt gelijk tegen Everton-vervanger Granada: 2-2

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in eigen huis gelijkgespeeld tegen Granada. De club die afgelopen seizoen degradeerde uit de Spaanse Primera División hield de Groningers op 2-2.
Eigenlijk zou de FC deze zaterdag tegen Everton spelen, de ploeg van de Ronald en Erwin Koeman. Maar burgemeester Peter den Oudsten van Groningen
dit, omdat hij en de politie bang waren voor rellen tussen supporters van beide clubs. De FC vond in Granada een vervanger voor Everton.

Snelle voorsprong

De Groningers kwamen in deze wedstrijd al snel op voorsprong; Oussama Oudrissi scoorde in de negende minuut uit de rebound na een schot van de nieuwe spits Lars Veldwijk. Juninho Bacuna verdubbelde de voorsprong na een combinatie door het centrum.
Er waren over en weer nog wel kansen, maar de teams gingen met een 2-0 stand de rust in.

Penalty

Na de pauze kwam Granada beter uit de startblokken. De Spaanse ploeg scoorde al snel de aansluitingstreffer: 2-1. In de tachtigste minuut kwam Granada zelfs op gelijke hoogte: de ploeg benutte een strafschop.
De 2-2 was ook de eindstand na 90 minuten voetbal.

Tibbling

Voorafgaand aan de wedstrijd nam FC Groningen officieel afscheid van Simon Tibbling. Hij verruilt de FC voor het Deense Bröndby in Frage.