Milieudefensie: Jammer dat er geen Groningers aan tafel zitten bij formatiegesprekken

© FPS Jos Schuurman
Milieudefensie is verbaasd dat er woensdag bij de hervatting van de onderhandelingen over een nieuw kabinet geen Groningers aan de formatietafel zitten. De gaswinning in Groningen staat prominent op de agenda.
Exitplan

De hoogste baas van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), topmanagers van de Gasunie en het ministerie van Economische Zaken schuiven wél aan. 'Waarom zijn er geen Groningers uitgenodigd? En er zitten ook geen mensen aan tafel die echt verstand hebben van het maken van een exitplan voor de gaswinning', licht Jorien de Lege van Milieudefensie toe.
Kennis energiesector
De Lege vindt dat de nodige specialisten uitgenodigd hadden moeten worden om de partijen die bij de formatie zijn betrokken, bij te praten. 'Je zou verwachten dat deze partijen behoefte hebben aan de kennis van de groene energiesector, klimaatwetenschappers en bijvoorbeeld gemeenten die al ervaring hebben met gasvrije wijken. Dan kunnen ze een plan maken voor het zo snel mogelijk dichtdraaien van de gaskraan die zoveel schade heeft aangericht. Ik mag hopen dat zij nog  wel aan bod komen', aldus De Lege.