Oproep gemeente: help mee met herstel gesloopt timmerdorp

De gemeente Groningen roept de hulp in van inwoners om mee te helpen met de wederopbouw van het timmerdorp in de wijk Beijum.
Vandalen hebben daar dinsdagavond huisgehouden, meldt
. Alle hutten van het timmerdorp zijn vernield. Vanaf negen uur zijn mensen welkom om te helpen met het opbouwen van het dorp.
Ronald Oostmeijer is een van de organisatoren. 'Ik werd gisteravond rond half 8 op de hoogte gesteld dat er onverlaten op ons terrein waren. Dan gaat er wel een schok door je heen. Ik ben even gaan zitten en nadenken over een plan de campagne voor deze dag.'

Daders onbekend
'We hebben geen idee wie dit gedaan kan hebben', vervolgt Oostmeijer. 'Er zijn beelden gemaakt. We gaan kijken of we die kunnen aflezen. Ik hoop dat we ze daarop duidelijk genoeg kunnen zien. Aangifte doen is niet onze intentie, maar we blijven in overleg met wijkagenten.'

Handje helpen

De gemeente vraagt mensen die een handje willen helpen bij het herstel om zich woensdagochtend om negen uur te melden bij wijkcentrum Het Trefpunt in Beijum.

Fijne week

'Het gaat er vooral om dat de kinderen een fijne week hebben. Mensen die van vernielen houden, moeten dat ergens anders doen. We zijn blij dat de gemeente is bijgesprongen en een oproep heeft gedaan om mee te helpen', besluit Oostmeijer. De organisatie laat zich niet uit het veld slaan door het regenachtige weer.

Goed voorbeeld

Wethouders Joost van Keulen en Roeland van der Schaaf geven zelf het goede voorbeeld en helpen woensdag mee met de wederopbouw.