In beeld: storm in Groningen

RTV Noord krijgt verschillende foto's en video's binnen van de harde wind die momenteel over de provincie raast. Een selectie ingezonden en social media-beelden van de storm en de gevolgen.
Dit artikel wordt voortdurend aangevuld.

Aanhanger om

Op de N355 bij Noordhorn belandt een lege aanhanger in de berm. De automobilist en zijn bijrijder waren op weg om oud papier op te halen. Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen.

Ingestorte tent

Op camping de Oorsprong op Schiermonnikoog hebben de tenten het zwaar. Een tent wordt uit de wind gehouden met een tractor, een andere stort in.

Later de ochtend is het weer raak op de camping: de bomen worden uit de grond getrokken. In een filmpje is al te zien hoe moeilijk ze het hebben.

Boom op de weg

In de Groninger wijk Paddepoel ziet Kevin van der Laan een boom op de weg liggen. Stadsbeheer reageert snel en haalt hem weg.



Overal takken en bladeren

Reina Smit fotografeert wat veel mensen in de provincie zien: veel takken en bladeren op de weg.

Steiger dreigt om te vallen

Een bewoner aan de Prins Mauritsstraat in Oude Pekela vertrouwt het niet meer. Hij schakelt de brandweer in om een bouwsteiger naast zijn huis af te breken. Dat gebeurt kwart over twaalf met een hoogwerker. 112 Fotograaf Jeroen Bos ziet even daarvoor vooral veel brandweerlieden met handen in de zakken omhoog kijken.

Bomen sneuvelen

In de provincie sneuvelen verschillende grote en kleine bomen. Wesley Homan maakt de bovenste foto in Midwolda; J. Simons ziet een grote boom neergaan in de Drenthelaan in Veendam.

Noorderplantsoen is boom armer

Ook in het Noorderplantsoen is het raak. Een grote boom om de vijver heen, overleeft de storm niet. Foto: Rik Plaggemars.

Fietser verrast door windvlaag

Een fietser in de buurt van het Noordlease Stadion wordt woensdagochtend verrast door een windvlaag. Daarna de fiets weer op komen, blijkt zo makkelijk nog niet.

Dakleer

Mieke Lichtenberg baalt flink van de storm. Die gaat aan de haal met haar dakleer. De brandweer wil het nu niet weghalen, de aannemer gaat het dak niet op vanwege de onveilige situatie.

Bij Lauwersoog gaat het er flink aan toe, ziet verslaggever Jacqueline Nauta. Ze spreekt met visser Dirk Sloot die iedereen op tijd binnen had.

Gratis partytent

Niet zonder gevoel voor humor schrijft Esmaralda de Vries op Facebook: 'De hele zomer wou ik een partytent. Nu krijg ik er gewoon een gratis!'

Storm op het water

BMS Bos Marine Services is vandaag aan het werk op een onstuimige Waddenzee, laat ze
zien.

Facebook

Ook last van de storm? We hebben een
waarin je beelden van de wind en de gevolgen kan delen:

Lees ook
:

-

-