Donar begint Europees avontuur met nipte nederlaag

De basketballers van Donar zijn de eerste voorronde van de Champions League begonnen met een kleine nederlaag. In Martiniplaza was het Litouwse Vytautas met 75-77 te sterk voor de Groningers. De return is aanstaande donderdag.
Uitstekend begin

Donar begon uitstekend aan het duel en nam aan het eind van het eerste kwart de leiding met 23-14. Ook in de beginfase van de tweede tien minuten ging het de ploeg van coach Erik Braal voor de wind, en liep de voorsprong zelfs op tot tien punten: 30-20.

Run van 14 punten

Langzamerhand kwamen de gasten beter in de wedstrijd en maakten een run van 14 onbeantwoorde punten. Zo namen de Litouwers bij rust voor bijna 3000 toeschouwers de leiding over: 36-39.

Klein verschil

Na de pauze zette Donar een serie neer van acht punten en trok de stand weer gelijk: 49-49. Beide ploegen bleven vervolgens dichtbij elkaar in de buurt met steeds een klein voordeel voor Vytautas.

Beslissend gaatje

De thuisploeg kwam in het begin van het laatste kwart nog één keer op voorsprong, 62-61, maar daarna maakten de gasten het beslissende gaatje van vier punten. Een vrije worp van de topscorer aan Donar kant, Evan Bruinsma met veertien punten, bepaalde de eindstand op 75-77.