Advocaat nabestaanden Hoving en Roggeveld: 'Goed dat Hennis aftreedt'

Advocaat Michael Ruperti
Advocaat Michael Ruperti © ANP
De advocaat van de nabestaanden van de omgekomen Groningse militairen Henry Hoving en Kevin Roggeveld is tevreden met het aftreden van minister van Defensie Hennis: 'Goed dat ze aftreedt', is Michael Ruperti's reactie na het Kamerdebat.
Daar maakte de minister bekend af te treden vanwege het dodelijke ongeluk met een mortiergranaat in Mali. Hoving en Roggeveld kwamen daarbij om het leven. 'De nabestaanden vinden het goed dat de minister haar politieke verantwoordelijkheid neemt', zegt Ruperti.

Juridische stappen

Wel gaan de juridische stappen van de families door, laat de advocaat weten: 'Ze willen degenen die persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de dood van de militairen achterhalen. Daar heeft het aftreden van Hennis niks mee te maken.'

Uitnodiging

Toch hopen de nabestaanden dat een langdurige rechtszaak kan worden voorkomen. Daarom gaan de families in op een uitnodiging van Defensie om te komen praten voordat de juridische procedure wordt gestart.

Persoonlijk bezoek

De aftredende minister zei tijdens het debat de families persoonlijk te willen bezoeken. Die mededeling werd gewaardeerd door de nabestaanden, zegt Ruperti: 'Mevrouw Hennis is van harte welkom, ook nu ze geen minister meer is.'
Greetje Groenbroek, de moeder van Henry Hoving, reageert woensdagochtend in Vroeg op Noord op Radio Noord, iets na 8.30 uur.