Eis: celstraf en behandeling voor tasjesrover

© RTV Noord (archief)
Een 43-jarige man uit Groningen moet voor tasjesroof veertien maanden de cel in. Dat eist de officier van justitie. Zes maanden daarvan zijn voorwaardelijk.
De man beroofde op 8 april een vrouw aan de Henri Dunantlaan in Stad. Zij liep daar met haar vader na een bezoek aan het ziekenhuis. De man kwam op de vrouw af en sleurde haar tas van haar arm. Ze kwam daardoor ten val. 

Rover werd herkend

De rover werd door omstanders herkend en vastgegrepen. Op het bureau verklaarde de man dat hij moest roven. Dit hadden stemmen in zijn hoofd hem te kennen gegeven.
De Stadjer is verslaafd aan drugs en volgens deskundigen chronisch psychotisch en paranoïde. Alleen celstraf leek de officier niet voldoende. Hij eiste ook klinische behandeling voor de man.

Tbs dreigt

De man zit inmiddels zes maanden in voorarrest. Door zijn omvangrijke strafblad dreigt tbs. De raadsman van de tasjesrover pleitte voor start van de behandeling. 
De vrouw hield naast een geschaafde kin een gebroken tand over aan de beroving. Ze claimde 27 euro. Die moet de man ook betalen, zo vindt de officier van justitie.
De rechter doet over twee weken uitspraak.