De lekkerste appeltaart komt uit...Groningen

© Suzanne Stoppels / Expeditie Grunnen
Elstars, Fuji's, Goudreinetten en ga nog maar even door. Bijna alle soorten passeerden zondagmiddag de revue tijdens het eerste Appelfeest op het terrein van Toentje in de Oosterparkwijk in Stad.

Appels, appels en nog een appels

Naast vers geperste appelsap of genieten van ouderwetse Hete Bliksem (stamppot appels) konden de bezoekers ook genieten van heel veel appeltaart. De taarten werden gebakken tijdens de appeltaartenbakwedstrijd. Heel Hollands Bakt- winnares (2015) Sarena Solari zat in de jury en koos de taart van moeder en zoon Smith als de allerbeste appeltaart van Groningen.

Het geheim van de 'Smith'

De taart van de familie Smith was volgens Sarena de meest complete taart. 'Tja, wat nu het geheim is? We hadden de meest complete taart. Zorg er dus voor dat-ie niet alleen lekker smaakt maar er ook goed uitziet', legt Trea Smith uit.

Tegen appelverspilling

Het Appelfeest wordt georganiseerd door Natuur en Milieufederatie Groningen en Toentje 'ter voorkoming van verspilling en ter ere van de appel'.

Expeditie Grunnen

Of de taart echt zo lekker is en wat er nog meer te beleven viel op het Appelfeest zie je om 18:00 uur in de uitzending van Expeditie Grunnen.