Zaterdag:
Eerst is er bewolking en kan er wat regen vallen. Geleidelijk trekt de bewolking weg en komt er ruimte voor de zon. Het wordt 14 tot 16 graden met een matige tot krachtige noordoostenwind. In de avond zijn er opklaringen en koelt het af tot 3 graden. Er is kans op mist.

Vooruitzichten:
Zondag, Eerste Pinksterdag, is het droog met geregeld zon en wordt het 15 tot 18 graden. De wind komt uit westelijke richtingen en is zwak tot matig. In de avond en nacht is er meer bewolking en wat regen. Het wordt dan zo'n 8 graden.

Maandag, Tweede Pinksterdag, is er bewolking. Er valt een beetje regen. Er komt ruimte voor de zon. Het kwik ligt dan rond de 14 tot 16 graden. In de nacht klaart het op en wordt het rond 5 graden.

Dinsdag brengt wisselend bewolkt weer met kans op een enkel buitje. Het wordt 15 of 16 graden met een matige west tot noordwestenwind. In de nacht 6 tot 8 graden.

Woensdag blijft het droog met regelmatig zon. De temperatuur loopt op tot tussen 15 en 17 graden. Donderdag eerst droog met wat zon. Later een toenemende neerslagkans. Het wordt nog 16 tot 18 graden.

Vrijdag enkele buien, wat zon en wederom 16 tot 18 graden.

De actuele temperatuur op 80 meter hoogte in de Martinitoren in Groningen is 11 C.

Laatst bijgewerkt om 15:12 uur, zaterdag 23 mei 2015