Politie valt drugspand aan Hereweg binnen en houdt twee verdachten aan

Xtc-pillen
Xtc-pillen © Archief
Bij een inval in een woning aan de Hereweg in Groningen heeft de politie vorige week donderdag verschillende soorten harddrugs en geneesmiddelen aangetroffen. In het appartement zijn twee verdachten aangehouden: een 32-jarige inwoner van Nieuwegein en een 56-jarige man uit Eindhoven.
Het tweetal wordt verdacht van het bezit van en de handel in harddrugs.
De woning aan de Hereweg is een zogenaamde ‘spookwoning’, een woning waar niemand stond ingeschreven. In dit geval werd het pand gebruikt als dekmantel voor illegale activiteiten.
In het huis werden goederen aangetroffen voor het bereiden en bewerken van harddrugs. Het gaat om cocaïne, xtc-pillen en geneesmiddelen.
De politie heeft ook een auto in beslag genomen.

'Spookwoningen staan ook in rustige straten'

Criminelen gebruiken spookwoningen voor het opslaan van drugs en/of geld. De panden dienen ook als onderkomen voor drugskoeriers.
'Criminele activiteiten gaan vaak gepaard met geweld en spookwoningen staan ook in rustige wijken', meldt de politie. Zij roept bewoners op om te letten op bepaalde signalen: afgeplakte ramen, veel activiteiten in de nacht, de aanwezigheid van steeds andere, dure auto's en een chemische lucht of hennepgeur in de buurt. Anoniem melden van verdachte activiteiten kan via het telefoonnummer 0800-7000.