Meisje (17) overlijdt na steekpartij in Winsum: 'Ergste wat ouders kan overkomen'

De politie heeft de straat afgezet
De politie heeft de straat afgezet © RTV Noord / Jeroen Berkenbosch
Bij een steekpartij op de A.S. de Blécourtlaan in Winsum is woensdagavond een 17-jarig meisje omgekomen.
Dat bevestigt een politiewoordvoerder donderdagochtend. De politie hield vlak na de steekpartij, die rond woensdagavond 20.45 uur gebeurde, een 19-jarige verdachte uit gemeente Het Hogeland aan.

'Zoiets verwacht je niet in deze wijk'

Een deel van de wijk werd vlak na het incident afgezet vanwege politieonderzoek. Een omwonende laat aangeslagen weten dat er een jonge vrouw is neergestoken. De buurtbewoner woont vlak bij de plek waar de politie onderzoek doet en het slachtoffer is neergestoken.
Een groepje jongeren zegt de vrouw te kennen en vertelt dat het gaat om een kwestie in de relationele sfeer. Iemand anders, die op straat de hond uitlaat, bevestigt die lezing. De politie laat weten dat het slachtoffer en de verdachte elkaar inderdaad kenden.
Een andere buurtbewoner, die op de sirenes is afgekomen, is verbaasd over het voorval. ‘Dit is een hele rustige wijk, zoiets verwacht je hier niet.’

'Ergste wat ouders kan overkomen'

Burgemeester Henk Jan Bolding van gemeente Het Hogeland is ook geïnformeerd over de dodelijke steekpartij. ‘Dit is het ergste wat ouders kan overkomen. We zijn erg geschrokken en alle aandacht en medeleven gaat nu uit naar de familie', aldus de burgemeester.
Bekijk hier beelden van kort na het steekincident:
Steekincident in Winsum, verdachte aangehouden
Update: Dit verhaal is geüpdatet nadat de politie bevestigde dat het slachtoffer is overleden. Ook zijn de leeftijden van het slachtoffer en de verdachte toegevoegd aan het artikel.