Winsum rouwt om Jet (17): 'Dit verwacht je niet, zeker niet hier in Winsum'

Jet
Jet © Beschikbaar gesteld door familie/bewerkt door RTV Noord
Verdriet in Winsum vanwege de dood van de 17-jarige Jet. Zij kwam woensdagavond om het leven bij een steekpartij in haar dorp. Een 19-jarige verdachte is aangehouden.
Een man legt donderdagmorgen een bos kleurrijke bloemen tegen een boom aan de A.S. de Blécourtlaan, waar de steekpartij plaatsvond. Hij kende Jet goed. 'Rust zacht meid', zegt hij.

Verdriet bij de drogist en dierenwinkel

Jet had een bijbaantje bij de Etos in het dorp. De winkel in het overdekte winkelcentrum Obergon is dicht, maar meerdere mensen komen er samen om hun emoties te delen.
'Wij zijn geschokt door het plotselinge overlijden van onze collega, woorden schieten tekort', aldus een Etos-woordvoerder. 'We wensen de nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd en kracht bij het verwerken van dit grote verlies. Onze gedachten gaan uit naar hen en haar directe collega’s.'
De vader van Jet runt de plaatselijke dierenspeciaalzaak. Ook deze winkel is gesloten.

Paardenmeisje

Jet was een vaste gast bij Stal Weidelust, waar ze elke dag paardreed. Donderdagmiddag wordt er niet gereden.
‘Iedereen die Jet heeft gekend en hier rijdt, kan vandaag terecht in de kantine', vertelt eigenaresse Jelly Pestman. Ze wordt overmand door emoties.

'We hoorden steeds meer sirenes'

De A.S. de Blécourtlaan is donderdag afgezet met rood/witte linten. Er wordt onderzoek gedaan door de politie. 'Dat was gisteravond ook al zo', weet Aaron Colly (13), die in de buurt woont. Hij zat gisteravond thuis een film te kijken toen hij opeens sirenes hoorde.
Aaron Colly is enorm geschrokken:
'Dit verwacht je niet, zeker niet hier in Winsum'

Politie: 'Verdachte horen'

De politie doet donderdag op meerdere plekken onderzoek, laat een woordvoerder weten. Ook wordt buurtonderzoek gedaan. De verdachte zit nog vast en wordt verhoord. 'De focus ligt nu op het horen van de verdachte', aldus de woordvoerder.
De politie vraagt mensen zich te melden als ze tips of camerabeelden hebben.

Kerk is vanavond open

Het kerkgebouw De Poort aan de Borgweg in Winsum is donderdagavond open van 19.00 tot 22.00 uur. Iedereen is welkom om daar troost te zoeken bij elkaar, om stil te zijn of een kaarsje te branden, zo staat te lezen op de facebookpagina Prikbord Winsum en omstreken.