Geen explosieve stoffen in gevonden pakketten tussen Zoutkamp en Lauwersoog; weg is weer vrij (update)

De EOD begeeft zich naar de plek waar de twee verdachte pakketten zijn aangetroffen
De EOD begeeft zich naar de plek waar de twee verdachte pakketten zijn aangetroffen © Persbureau Meter
De twee pakketten die gevonden werden aan de Marneweg (N361) tussen Zoutkamp en Lauwersoog, bevatten geen explosieve stoffen. Dat is gebleken na onderzoek. De weg is enkele uren afgezet geweest en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ter plaatse om onderzoek te doen.
De pakketten zijn aangetroffen 'in de openbare ruimte bij de N361 ter hoogte van de Strandweg', laat de politie weten. De pakketten werden gespot door een voorbijganger. 'Vervolgens is besloten om de EOD onderzoek te laten doen.'
De verdachte pakketten liggen ter hoogte van de Strandweg
De verdachte pakketten liggen ter hoogte van de Strandweg © Venema Media
Het gebied rondom de Willem Lodewijk van Nassaukazerne bij Zoutkamp was afgezet met linten. Er staan meerdere voertuigen van de Koninklijke Marechaussee.

Pakketten veiliggesteld

'Het onderzoek is afgerond. Er is geen sprake van explosieve stoffen.' Laat de politie via X weten. 'De pakketten zijn veiliggesteld en worden nader onderzocht.' De weg is weer vrij.
Verdachte pakketten gevonden tussen Zoutkamp en Lauwersoog, geen gevaarlijke stoffen
Buslijn 163 stopte tijdelijk niet bij haltes Dorp, Visafslag en Veerhaven in Lauwersoog. Inmiddels meldt de busmaatschappij dat de bus weer de normale route rijdt.